Προπόνηση ζωής

Life coaching: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

 

Μέσα από αυτό το ομαδικό πρόγραμμα life coaching οι έφηβοι ανακαλύπτουν τι πραγματικά τους ενδιαφέρει και πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Αναγνωρίζουν τις επιλογές τους και κατευθύνονται στο να δομήσουν τη ζωή τους.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 εβδομαδιαίες δίωρες συνεδρίες.
Το φροντιστήριο Αθανασιάδου καλύπτει το 40% του κόστους.
Συνολικό κόστος ανά συμμετέχοντα και για τις 4 συνεδρίες 50 ευρώ.

 


 

Παρόλο που θεωρείται κατάκτηση του σύγχρονου κόσμου και οι τεχνικές και τα εργαλεία του προέρχονται από τους χώρους των ανθρωπιστικών επιστημών, της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής, το coaching έχει τις ρίζες του στην ελληνική αρχαιότητα, κυρίως στις θεωρίες του Ηράκλειτου και του Σωκράτη.
Ήδη από την αρχαιότητα ο Ηράκλειτος ισχυρίστηκε ότι « δεν μπορείς να μπεις δυο φορές στο ίδιο ποτάμι», εννοώντας ότι τα πάντα αλλάζουν συνεχώς και ότι « για να αντιληφθεί κάποιος την αληθινή δομή της πραγματικότητας θα πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τις προκαταλήψεις και τις βεβαιότητές του. Ο φιλόσοφος θα τον βοηθήσει κλονίζοντάς τον, οδηγώντας τον σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και απορίας». Ο Πλάτωνας επίσης αποτέλεσε πρόδρομο του life coaching, ο οποίος για να πραγματοποιήσει την αλλαγή του ατόμου μέσω της παιδείας, εισήγαγε τη μαιευτική μέθοδο, σύμφωνα με την οποία η αλήθεια βρίσκεται μέσα στο ίδιο το άτομο και εκμαιεύεται από τον φιλόσοφο-δάσκαλο με τις κατάλληλες ερωτήσεις.
Σύμφωνα με τον ορισμό του ICF (International Coach Federation) «το coaching είναι η συνεργασία με τους πελάτες μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας , η οποία τους εμπνέει και τους ωθεί στο στοχασμό, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιήσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες». Απέχει από μια συνηθισμένη φιλική συζήτηση, διότι μέσα σε πλαίσια που ορίζονται από καλώς εννοούμενο επαγγελματισμό έχει σκοπό την πρόκληση συνειδητοποιήσεων και επίγνωσης και την καλλιέργεια της υπευθυνότητας του ατόμου, προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους του μέσω συγκεκριμένων δράσεων.
Το coaching μας καλεί σε ένα «ταξίδι» που χαρακτηρίζεται από συντροφικότητα, ισότητα, εχεμύθεια και διαφάνεια. Η «Ιθάκη» μας σημαίνει πάρα πολλά για μας, γιατί μας απομακρύνει από τη σύγχυση, την αναβολή, τον αρνητισμό, την απραξία, τη σύγκρουση και την έλλειψη ικανοποίησης. Μέσω του coaching αλλάζουμε τη ζωή μας, αποκτούμε θετικότητα, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, χτίζουμε καλύτερες σχέσεις, συνδεόμαστε ουσιαστικά με τον εαυτό μας, το σώμα μας και τους άλλους, αναλαμβάνουμε δράση, έχουμε εμείς το έλεγχο της ζωής μας, υλοποιούμε τα όνειρά μας, εκπληρώνουμε τους επαγγελματικούς και τους προσωπικούς μας στόχους, κατακτούμε την επιτυχία, είμαστε νικητές!

 

n orfanoudaki

Η Νίκη Ορφανουδάκη είναι life coach, κάτοχος του Advanced Diploma in Life and Executive Coaching του Kingstown College, απόφοιτος του Mentor Coaching Days και παρακολουθεί το Diploma in Team and Leadership Coaching της Positivity. Σπούδασε Φιλολογία, μετεκπαιδεύτηκε σε ζητήματα Παιδαγωγικής και έχει εργαστεί επί μακρόν ως εκπαιδευτικός. Ως εκ τούτου έχει μακρόχρονη εμπειρία στην ατομική προσέγγιση και συνεργασία καθώς και στη δυναμική και τη διαχείριση ομάδων. Παράλληλα τη διακρίνει η πολύ μεγάλη της αγάπη για τον άνθρωπο, η επιθυμία της για προσφορά, η συνεχής προσπάθεια για ενδυνάμωση των άλλων, η αποδοχή του διαφορετικού, η κατανόηση, η διακριτικότητα και η εχεμύθεια. Το πάθος της για το coaching και η πίστη της στη δια βίου μάθηση την ωθεί στη συνεχή μελέτη, την εκπόνηση νέων σπουδών και τη διαρκή παρακολούθηση σεμιναρίων. Διατελεί μέλος του ICF και ICF GREEK CHAPTER.

Φροντιστήριο Αθανασιάδου | Ηπείρου 118 Κορυδαλλός | 2105440999 | aathan@otenet.gr . Joomla Template 2.5 by FreeTemplateSpot. All rights reserved.