Ειδικό τμήμα για ενήλικες

Ειδικό πρόγραμμα για ενήλικες που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για πανελλαδικές εξετάσεις

Στην εποχή μας η δια βίου μάθηση και η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανάγκη, αλλά και επιθυμία, για τους περισσότερους. Η πρόσβαση σε αυτή την εκπαιδευτική βαθμίδα είναι δικαίωμα του καθενός.

Ωστόσο η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις που οδηγούν στην είσοδο σε ΑΕΙ δεν μπορεί να είναι η ίδια για τους μαθητές Λυκείου και για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν αποφοιτήσει από το σχολείο αρκετά χρόνια πριν.

Οι ανάγκες είναι διαφορετικές και αντίστοιχα οργανώνουμε κι εμείς την προετοιμασία των υποψηφίων με διαφορετικό τρόπο. Η εκπαίδευση ενηλίκων διέπεται από βασικές αρχές τις οποίες ακολουθούμε και σεβόμαστε.

  • Το πρόγραμμα ενηλίκων που προσφέρεται από το φροντιστήριό μας αφορά υποψηφίους που ενδιαφέρονται για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές σπουδές (ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών).
  • Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ωρη εβδομαδιαία σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μπορείτε να επιλέξετε πρωινό ή απογευματινό τμήμα. Σε αυτή την συνάντηση δίνονται κατευθύνσεις, λύνονται απορίες και προχωράμε την ύλη βάσει προγραμματισμού. Ακολουθούμε τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης ενηλίκων, δίνοντας βαρύτητα στην οργάνωση της ύλης και επιτρέποντας στον υποψήφιο να προσαρμόσει τη μελέτη στις δικές του ανάγκες.
  • Εκτός από το μάθημα, κάθε συμμετέχων έχει πρόσβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα μας, όπου βρίσκεται αναρτημένο πλούσιο υλικό και online tests. Επίσης λαμβάνετε πλήθος σημειώσεων και βοηθητικού υλικού. Μετά από κάθε συνάντηση ενημερώνεστε με αναλυτικό email για όσα ειπώθηκαν στο μάθημα και για τις εργασίες που έχουν ανατεθεί. Τις έντυπες σημειώσεις μας τις αποστέλλουμε σε σας ταχυδρομικά.
  • Σε εβδομαδιαία βάση γράφουμε διαγωνίσματα προσομοίωσης και εξασκούμαστε συνεχώς στη μορφή των διαγωνισμάτων που θα συναντήσουμε στις πανελλήνιες. Οι εργασίες και τα διαγωνίσματα διορθώνονται κανονικά από τη διδάσκουσα και υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση.
  • Τα τμήματα είναι ολιγομελή με ανώτατο αριθμό τους 6 μαθητές.
  • Παρέχεται εξατομικευμένη βοήθεια σε θέματα προσανατολισμού σχετικά με τις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ.
  • Βιβλία και σημειώσεις παρέχονται δωρεάν. Επίσης δίνεται πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης του φροντιστηρίου μας, όπου μπορούν να έχουν διαθέσιμο πλούσιο υλικό και online tests..
  • Το δίδακτρα είναι προσιτά, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συμμετεχόντων.
  • Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν δωρεάν κάθε σεμινάριο ή ημερίδα που οργανώνεται στο φροντιστήριο κατά τη διάρκεια του έτους (π.χ. σεμινάρια για γονείς με τη συμμετοχή ψυχολόγου, σεμινάρια διαχείρισης χρόνου κτλ)

Έναρξη νέων τμημάτων κάθε Ιανουάριο και Σεπτέμβριο

Υπεύθυνη καθηγήτρια προγράμματος: Άννα Αθανασιάδου, φιλόλογος.

Δείτε σύντομο βιογραφικό της εδώ

Το πρόγραμμα ενηλίκων του φροντιστηρίου μας παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΑΚΕ

Για πολλούς το ότι έδωσα πανελλήνιες θεωρήθηκε άθλος. Προσωπικά, την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα συνειδητοποίησα τι είχα καταφέρει πραγματικά, δεδομένου ότι είμαι πολύτεκνη μητέρα 5 παιδιών και εργαζόμενη νηπιαγωγός. Όμως το μάθημα που κάναμε κάθε Πέμπτη πρωί στο φροντιστήριο το περίμενα γεμάτη ανυπομονησία, γιατί μου άλλαξε όλη μου την καθημερινότητα. Ήξερα πως, ακόμα κι αν δεν τα κατάφερνα να φτάσω μέχρι τις εξετάσεις, είχα ήδη κερδίσει πολλά καθώς δεν είχα να χάσω κάτι. Όμως η πρακτική, αλλά και ηθική υποστήριξη της κας Άννας Αθανασιάδου με οδήγησαν να επιτύχω ένα όνειρό μου. Τα συναισθήματα ανεκτίμητα, γιατί αυτό που αξίζει είναι να ζούμε το όνειρό μας με πάθος.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΚΠΑ

Πριν πολλά χρόνια είχα πει για αστείο : “Όταν δίνει η κόρη μου πανελλήνιες θα δώσω και εγώ…”.  Τελικά η ζωή έχει πολύ χιούμορ…! Ναι, η ζωή είναι μικρή, αλλά είναι και πολύ «ευρύχωρη» για να χωρέσει την πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων και να δώσει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Αν ήξερα το μέγεθος της ικανοποίησης που ένιωσα όταν τελικά πέρασα, θα το είχα κάνει πιο νωρίς!

ΜΑΡΙΝΑ ΡΕΣΤΗ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ